Presentació del Projecte

L’ARESTA: Fleca Agroecològica Cooperativa

L’Aresta som un forn cooperatiu agroecològic, nascut de la unió de dos projectes de l’entorn rural de l’Alt Gaià (Alt Camp i Conca de Barberà). Volem seguir vivint al camp i del camp, mitjançant la producció artesana d’aliments bàsics, tot establint relacions socials que contribueixin a la creació d’alternatives per la defensa del territori, la sobirania alimentària i la transformació social.

Elaborem pans amb ingredients ecològics, el més locals possibles, de petits productors i de producció pròpia. Procurem potenciar el saber fer artesà i l’ús de varietats cultivades locals, antigues i tradicionals adaptades al territori, tot mantenint una relació molt propera amb altres pageses agroecològiques i teixint xarxes de suport mutu i de cooperació.

Les nostres masses, fetes amb farines ecològiques mòltes amb molí de pedra i llevat mare natural, reposen llargament, tot respectant els temps de fermentació. D’aquesta manera, obtenim uns pans rics en gustos i aromes, digeribles i de llarga conservació.

Les coccions dels pans les fem en forn de llenya, tot aprofitant els recursos dels boscos de l’entorn i fomentant la gestió forestal d’ecosistemes que han esdevingut fràgils i vulnerables als incendis a causa del seu abandonament o mala gestió.

Des de L’Aresta volem potenciar formes d’intercanvi, de treball i de relació horitzontals, autogestionades, cooperatives i sense intermediaris. Apostem per la transparència i la creació de confiança, mitjançant la participació i la coresponsabilització de totes les parts implicades en l’elaboració i consum del pa.

Volem treballar per a que la producció agroecològica sigui quelcom accessible, no elitista i esdevingui una alternativa a l’agroindústria i al mercat capitalista, així com un substrat pel suport mutu i la transformació social.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s