Recerca en l’àmbit del cooperativisme agroecològic!

Estem molt contentes perquè la Fundació Roca i Galès ens ha concedit un ajut a la recerca en l’àmbit del cooperativisme per a realitzar el treball titulat: El canvi d’escala, un revulsiu per la sostenibilitat del cooperativisme agroecològic?

En els darrers 15 anys el model de sistemes cooperatius d’aprovisionament d’aliments agroecològics basat en cooperatives o grups de consum ha crescut de manera molt significativa. Paral•lelament a aquest creixement del cooperativisme agroecològic, també s’ha produït un creixement important del sector de la producció ecològica en general. Ara bé, en els darrers anys des del propi moviment agroecològic i del cooperativisme s’ha detectat una situació en la que ha minvat el creixement dels sistemes cooperatius d’aprovisionament d’aliments agroecològics. Per exemple, s’observa que el ritme de creixement del nombre de grups de consum ha disminuït, no hi ha tantes llistes d’espera per a entrar a formar part d’aquests col•lectius i alguns projectes tenen problemes de sostenibilitat econòmica. En aquest sentit, tot i que hi ha noves incorporacions en el sector de la producció agroecològica, també s’observa com alguns projectes han hagut d’abandonar el sector.

20141106_132209

Amb aquesta recerca volem fer un estudi sistematitzat per a detectar quins són els punts forts i punt dèbils d’aquests sistemes cooperatius d’aprovisionament agroecològic i identificar com valoren el canvi d’escala els diferents agents.

Esperem que la recerca permeti visibilitzar alguns dels aspectes clau en aquesta temàtica i així contribuir al coneixement dels col·lectius dels que formem part! Us mantindrem informades!

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s