Jornades d’agroecologia i cooperativisme al Vendrell

cartell-jac-lesgarrofes-2016

El Grup de Consum Ecològic Les Garrofes organitza les terceres jornades d’agroecologia al Vendrell per tal de reflexionar sobre la situació actual del cooperativisme agroecològic, amb les seves limitacions i les seves potencialitats. Enguany, les jornades estan centrades en la qüestió de la mida, tant dels grups de consum, com dels projectes productius agroecològics, en relació a la seva sostenibilitat. Cal pensar conjuntament, des del consum i des de la producció, l’escala actual dels projectes, i valorar si el model dominant de grups reduïts en nombre s’ha de replantejar o no. Amb aquest objectiu, el grup de consum Les Garrofes i Aresta Cooperativa han organitzat una taula rodona per al divendres 3 de juny a les 18h a la biblioteca pública Terra Baixa del Vendrell, on intervindran tant membres de cooperatives de producció com de cooperatives de consum: Annaïs Sastre (Arran de Terra), Míriam González (Cooperativa de consum La Magrana), Gemma Flores-Pons (Aresta Cooperativa) i Carme Pagès (Cooperativa de consum El Brot).

Les Garrofes, juntament amb la biblioteca pública Terra Baixa, i en col·laboració amb la Xarxa de Consum Solidari, també organitzen una exposició sobre el malbaratament d’aliments, que aporta eines per a reflexionar sobre el sistema agoindustrial actual. L’exposició es podrà visitar des del dimecres 1 de juny fins el dimecres 15 de juny, al vestíbul de la biblioteca.

Finalment, el dimecres 8 de juny a les 18h hi haurà un taller per a nens i nenes a partir de cinc anys, a càrrec d’Aresta Cooperativa i El Garrofer, “Els insectes amics”, on coneixerem a través d’un conte i d’activitats creatives alguns dels insectes beneficiosos per a l’hort. Quin paper tenen les abelles en els ecosistemes? Qui són els sírfids? Què mengen les marietes? Serà a la sala infantil de la biblioteca Terra Baixa (o a la terrassa o al pati interior si fa bon temps). L’activitat és gratuïta, com totes les de les jornades. Per al taller infantil, cal inscripció prèvia a la mateixa biblioteca del 20 de maig al 8 de juny, perquè les places estan limitades a 20 nens.

Us hi esperem!!!

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s